On December 15, takt1 will share a video broadcast of Leoncavallo and Mascagni’s famous double bill Pagliacci and Cavalleria rusticana at the Dutch National Opera beginning at 8 pm CET (2 pm ET). Mr. Jagde made his critically acclaimed staged role debut as Turiddu in Robert Carsen’s ingenious production at the beginning of this season with a fantastic group of colleagues, including Anita Rachvelishvili as Santuzza, Roman Burdenko as Alfio, Rihab Chaieb as Lola, and Elena Zilio as Mamma Lucia. Lorenzo Viotti led the Nederlands Philharmonisch Orkest and Koor van De Nationale Opera.

You can watch the broadcast via takt1’s website, and via apps on your smart TV, phone, or tablet. The broadcast will be available via takt1’s Media Library after the original broadcast date.

Critical acclaim:

“★★★★★ – Brian Jagde (Turiddu) was… a tenor of the outer class with an unprecedented swagger and daring.”

{Brian Jagde (Turiddu) was … een tenor uit de buitenklasse met een ongekende branie en durf.}
Peter van der Lint – Trouw

The opening of the 2019/2020 season at De Nationale Opera (DNO) could not have been more spectacular on Thursday evening … A spectacular work, especially with the compelling vocal qualities of the two solo teams. In the acting depiction of their roles, too, they drew the stories of love and infidelity into the audience …

In tenor Brian Jagde she {Anita Rachvelishvili} had a fantastic opponent, spacious in sound and intense with an incisive undertone. His arrival with the song of praise for Lola, at the opening of the opera, was a sensation.”

{De opening van het seizoen 2019/2020 bij De Nationale Opera (DNO) had donderdagavond niet spectaculairder kunnen zijn. Met zijn verbeelding van beide drama’s onder één grote theatrale boog zorgde regisseur Robert Carsen voor adembenemende momenten … Het spectaculaire school vooral in de meeslepende vocale kwaliteiten van de beide solistenteams. Ook in de acterende uitbeelding van hun rollen trokken zij de toeschouwers de verhalen over liefde en ontrouw binnen …

In tenor Brian Jagde had zij een fantastische tegenspeler, ruim van klank en heftig met een laconieke ondertoon. Zijn opkomst met het loflied op Lola, bij de opening van het stuk, was een sensatie.}
Franz Straatman – Place de l’Opera

Photo Credit: © BAUS

Next Article

Best of 2019 Highlights

Prev. Article

Final performances of 2019: 'Manon Lescaut' at the Deutsche Oper Berlin